Rundt i det syd- og sønderjyske

Så er Bodil og jeg i gang med en ny tur i 2019. Datoerne bliver den 7. og 8. maj.
Turen er for alle interesserede og vil blive gennemført, hvis mindst 30 personer melder sig til.
Vi starter som sædvanligt kl. 07.00 fra REMA1000.
Første stop bliver Nørremarkskirken ved Vejle, hvor bussen som det første serverer kaffe og rundstykke.
Kirken er bygget i 1970, men nyindrettet og udsmykket af Peter Brandes. Vi kører herfra til "Kongernes Jelling". Stedet er nyligt udbygget med en markering af kongens område.
Museet er nyindrettet med medier, som man selv kan betjene og blive klogere af.
Turen går videre til Skanderup Valgmenighed sydvest for Kolding. Her spiser vi den medbragte mad (Lemvig Valgmenighed giver drikkelse), og præsten Axel Jessen vil kort fortælle om stedet.
Herefter kører vi en længere tur til Glücksborg slot, som er "hjemsted" for vores kongeslægt. Her får vi en rundvisning - på dansk.
På vej "hjemad" stopper vi ved en grænsekiosk for evt. indkøb. Vi ender i Sønderborg, hvor vi spiser og sover på hotel Comwell. Måske kan vi senere på aftenen lave en lille sammenkomst.

Efter morgenmaden går vi ned på Sønderborg slot og får en rundvisning. På vej mod vest stopper vi ved Broager kirke, hvor der er en mindehøj for sognets faldne under første verdenskrig.
Derfra går turen til Tønder Kunstmuseum, hvor vi først spiser en frokostsandwich, derefter får vi en introduktion, for selv at opleve kunsten og Wegners samling af stole i vandtårnet.
I Bredebro vil vi få fortællingen om "Ecco-skoens" udvikling indtil nu. Næste stop bliver vadehavscentret - et nybygget og totalt stråtækt informationscenter. Her får vi en rundvisning og fortælling.
I Ribe går vi forbi domkirken og kikker på den nye plads omkring kirken for at ende på katedralskolen, hvor Laila Westergaard har lavet en "sti" med linjer fra sangbogen.
Derfra kører vi til Sønderskov Slot, hvor vi får en to-retters menu. Turen hjem vil nok tage et par timer.

Ved 30 deltagere (som er minimum) koster turen 2500,- kr.
Ved 35 deltagere bliver prisen 2420,- kr.
Tillæg for enkeltværelse: 600,- kr.

Incl. I prisen er:
- kørsel i 4-stjernet bus
- buskaffe og rundstykke
- lovpligtige skatter og afgifter
- hotel med aftens- og morgenmad (egenbetaling for drikkevarer)
- samtlige entréer og rundvisninger
- frokostsandwich på 2. dagen
- middag på Sønderskov Slot (egenbetaling for drikkevarer)

Er der nok, som vil med, tager vi af sted.

TILMELDINGSFRIST ER D. 1. MARTS 2019

Tilmelding til Daniel Eiler
Østerbrogade 33
7620 Lemvig E-mail: bodilogdaniel@gmail.com
tlf. 97889788 eller 60841220.

Bodil og Daniel