Prædiken
 Tidligere arrangementer

Møder og arrangementer

30. august - 2. september 2018
Højskoletur til København 2018: "I Grundtvigs fodspor"
Næste år bliver højskoleugen igen omlagt til en rejse.
Denne gang tager vi en forlænget weekend til Sjælland og København.
Det bliver en rullende højskole. På programmet er bl.a. Grundtvigs mindestuer i Udby, Vartov, Christiansborg, Kristeligt Dagblad samt en byvandring i indre København.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen. Mere information følger i det nye år.
Turen vil koste 3.500-4.000 kr. (inkl. halvpension)

Lørdag den 8. september fra kl. 11.00
Grundtvigs fødselsdag på Skærum Mølle
Gudstjeneste kl. 11.00 i Råsted Kirke v/ sognepræst Rasmus Valentin Christensen. Efterfølgende frokost på folkeuniversitetscentret Skærum Mølle samt foredrag ved lektor Michael Böss under titlen: Ud af os selv - dannelse og folkeoplysning i en ny tid

Arrangementet koster: 180 kr.
Tilmelding foregår til kontor@folkeuniversitetet.dk

Søndag den 23. september kl. 10.00
Høst og sang
I forbindelse med årets høstgudstjeneste afholder vi et lille ekstra arrangement i forsamlingssalen.
Efter gudstjenesten mødes vi til en lille frokost med smørrebrød.
Her vil præsten sammen med organist Jytte Toft afholde en lille sangtime med nye salmer. Der vil nok også være plads til et par gamle salmer og højskolesange.
Af hensyn til bestilling af smørrebrød skal vi bede om tilmelding til præsten senest onsdagen før, den 19. september.

Frokosten koster 50 kr.
praest@lemvigvalgmenighed eller tlf. 9782 0052

Søndag den 30. september
Fælles efterårsmøde i Holstebro Valgmenighed
kl. 10.30 Gudstjeneste i valgmenighedskirken v/ Margrethe Dahlerup Koch
kl. 12.00 Velkomst og middag i Skolegade 32
kl. 13.15 Foredrag v/ Peter Hedegaard:
              "Mens tiderne skifter med tider. Erindringsglimt fra de sidste 50 år"
kl. 14.30 Kaffe
kl. 15.15 Fællessang - efterårshits. Musikledsagelse v/ Birthe og Wagner Gothelf
kl. 16.15 Farvel og tak

Arrangementet koster: 200 kr.
Tilmelding samles til præsten senest fredag den 22. september
praest@lemvigvalgmenighed.dk eller tlf. 9782 0052

Tirsdag den 16. oktober kl. 18-22
Kulturnatten i Lemvig Valgmenighed
I år er temaet NYSGERRIGHED. Og kirken vil i år ikke helt være, som den plejer at være. Nysgerrig?
Der vil selvfølgelig også være en lille forfriskning - både til børn og voksne.
Det detaljerede program fra arrangørerne af Kulturnatten i Lemvig følger senere på året.

Onsdag den 24. oktober kl. 19.00
Månedsmøde: Selvfølgelig er Jorden flad!
Foredrag ved Ole J. Knudsen, astronom ved Aarhus Universitet, tidl. planetarieleder på Stenomuseet.
Vi begynder som vanligt med gudstjeneste kl. 19.00
Det har været holdt hemmeligt af videnskaben og myndighederne i mere end 2.000 år, men nu kan sandheden komme frem: Jorden er flad. På internettet verserer den historie i tusindvis af kommentarer og videoer, og så er det jo svært at holde på hemmeligheden. Kommunikationsmedarbejder Ole J.
Knudsen fra Institut for Fysik og Astronomi på Aarhus Universitet vil fortælle om sagen, og om nogle af de problemer med den flade Jord, som stadig er tilbage at forklare.
Nogle ville måske kalde det for en konspirationsteori. I anden halvdel af foredraget præsenterer Ole J. Knudsen så nogle af de andre konspirationer, som verserer derude - og pas på: der kan jo faktisk være nogle af dem, som er sande!

Pris for foredrag inkl. kaffe: 50 kr.

Mandag den 12. november kl. 19.00
Månedsmøde: Livtag med Jante
Foredrag ved Erik Lindsø, foredragsholder, forfatter og tidl. højskoleforstander.
Vi begynder som vanligt med gudstjeneste kl. 19.00

Erik Lindsø er på banen med et foredrag om forfatteren Aksel Sandemose og hans opgør med Janteloven. En forrygende historie - på samme tid
dybsindig og morsom - om forfatteren til den lov danskerne kender bedre, end de kender Grundloven.
En jante er slangudtrykket for en sølle mønt af laveste værdi. I den fiktive by Jante fødtes 10 bud, og alle kan i søvne byens første bud: Du skal ikke tro, du er noget.
Foredraget er historien om Aksel Sandemose og den Jantelov, han er ophavsmand til med sin roman En flygtning krydser sit spor (1933).
Jante lever, når vi ikke udlever vores potentiale og vores drømme, men i stedet propper vores mening i andres lommer, og gør, hvad de synes, i stedet for hvad vi selv har lyst til. Når vi lader janteloven regere, brænder vi ikke, men så brænder vi ud. Sandemoses sære grundlov har det med at hindre os i at udføre det, vi er her for: at være til glæde for os selv og andre.

Erik Lindsø er en af landets mest efterspurgte foredragsholdere - kendt for med humorens bid at sætte tilværelsen under lup.
Senest har han udgivet bøgerne Der er nu noget ved livet, man ikke finder andre steder og Livet er i det mindste en historie værd. Han er på vej med en bog om den danske sang.

Pris for foredrag inkl. kaffe: 50 kr.

Kirkehøjskolen i Lemvig Provsti
Mandag den 1. oktober kl. 19.00
1. AFTEN: Filmaften i Biohuset: Shadowlands
Efter en kort introduktion ser vi filmen Shadowlands, som er baseret på forfatteren og litteraturprofessoren C. S. Lewis' liv.
Filmen varer ca. 130 min

Onsdag den 14. november kl. 19.30
2. AFTEN: Foredrag: "Endnu i dag - tilværelsen mellem lidelse og håb", i Lemvig Valgmenighedskirke
v. psykolog Cathrine Kingo