Torvald Westergaard
 Skulpturerne

Torvald Westergaard

Skulpturer i haven

Torvald Westergaard (1901-1988) var kunstner og håndværker.

Fra 1923 til 1964 drev han et stenhuggerværksted i Lemvig, hvor han først alene og siden sammen med flere af sine sønner udførte utallige originale gravsten; de findes på kirkegårde rundt om i Jylland.

Fra o. 1935 og resten af sit liv arbejdede han desuden med egne skulpturelle værker. Særlig virksom som kunstner blev han, efter at han i 1964 havde afhændet værkstedet til sin søn Ejgil Westergaard.

I de første mange år arbejdede Torvald Westergaard meget naturalistisk, bl.a. med portrætter. Men fra 1960erne blev han stadig mere fri og huggede sine kunstværker med stor respekt for stenens egen struktur og karakter.

Hans foretrukne materiale var granit, selv om han oprindelig var udlært i finere stenhugning i marmor og sandsten.

Torvald Westergaard var optaget af åndelige og religiøse spørgsmål, og det spejler sig i mange af hans arbejder. Skulptursamlingen er en gave fra Agnete og Torvald Westergaards arvinger.

Skulpturstien er anlagt i 1994 med støtte fra Lemvig Kommune, Lemvig og Omegns Valgmenighed og Ny Carlsbergfondet.