Prædiken

Møder og arrangementer

Søndag den 12. december 2021
De 9 Læsninger med Lemvig Kammerkor i Johanneskirken

Årets julekoncert i Johanneskirken er over De 9 Læsninger. Oprindeligt en engelsk gudstjenesteform, hvor udvalgte tekster fra bibelen kombineres med fællessang, korsang og forskellige former for musik fremførelse.
Teksterne spænder fra skabelsen over syndefaldet til Jesu fødsel

Denne aften får vi besøg af Lemvig Kammerkor under ledelse af dirigent Finn Nikolai Østergaard.
Koret blev grundlagt i 1995 og består af 20 - 30 erfarne sangere, alle med solid baggrund i sangkor fra Lemvigegnen.
De vil i samspil med Jytte Toft, organist i Lemvig Valgmenighed, ledsage gudstjenestens læsninger med forskellige korsatser.
Liturg er Marianne Christiansen.

Efterfølgende er der julehygge med kaffe og julebag i Forsamlingssalen, hvor vi i fællesskab synger julesalmer og sange.
Kaffe og julebag koster 50 kr. Alle er velkomne.

Torsdag den 6. januar 2022 kl. 19.00
Nytårsmøde med Ivar Brændgaard

Aftenen begynder med gudstjeneste over Hellig Tre Konger i Johanneskirken ved Ivar Brændgaard.
Herefter foresætter aftenen med et foredrag i Forsamlingssalen over temaet: Kan der nogensinde blive fred i Israel og Palæstina?

Ivar Brændgaard er uddannet sprogofficer og cand. teol., tidligere højskoleforstander, direktør for TV MIDTVEST 1988-2016. Vikarpræst i 10 forskellige sogne 2017-21. Formand for Kristeligt Dagblads bestyrelse 2013-2020.
Han har desuden rejst regelmæssigt i Israel siden 1970érne.

Pris for fordrag og kaffe 50 kr. Alle er velkomne

Onsdag den 2. februar 2022 kl. 17.00
Kyndelmissegudstjeneste med fællesspisning

Vi fejrer kyndelmisse i valgmenigheden som en familiegudstjeneste igen i år.
Kirken vil være fuld af levende lys, og årets konfirmander vil medvirke i gudstjenesten.
Efterfølgende er der fællesspisning, sang og underholdning i forsamlingssalen.

Arrangementet inklusive måltidet er gratis.
Tilmelding foregår til præsten senest fredag den 28. jan 2022.

Søndag den 27. marts kl. 11.30
Præsten fortæller

Efter gudstjenesten i Johanneskirken vil præsten fortælle om hendes liv i Brasilien med kampdans, sang, musik, selvforsyning og permakultur.

Inden foredraget serveres en let frokost (20 kr. ) med inspiration fra Brasilien.

NB: Det fælles forårsmøde med Bøvling, som plejer at ligge i marts, er flyttet til søndag den 8. maj 2022 og foredragsholder bliver Gudmund Rask Pedersen.
Sæt kryds i kalenderen!

2 onsdage: 19. januar og 26. januar 2022 kl. 10.00-12.00
Litteraturkreds: Formiddagsfragmenter af et forfatterskab

En kort introduktion til, hvordan man kan læse Søren Kierkegaard, og hvorfor vi overhovedet skal læse ham i år 2022.
Vi skal læse små uddrag af udvalgte tekster fra både det tidligere og senere forfatterskab med pædagogiske paradokser, Kierkegaards karakterer, livsaldre og fortællinger.
Formiddagene er for alle og kræver ingen forud kendskab til hverken manden eller dennes værker.

Jeg samler nogle mindre passager på ganske få sider, som kan afhentes i printet udgave i Forsamlingssalen efter den 1. december.
Ellers kan I kontakte præsten, hvis I ønsker at modtage læsningerne på e-mail, så sender hun det gerne.
Men I er selvfølgelig også meget velkomne til bare at dukke op, læse og lytte med.

Præsten står for kaffebrygningen og rundstykker.
Det koster 20 kr

ohWebdesign